Tijgers, olifanten, backpackers en primitieve hutjes!
Ha allemaal,
op dit moment zitten we in Nakhom Pathom, te wachten tot dat onze trein vertrekt. We beginnen het backpackers leven langzaam onder de knie te krijgen. Zo leven we goed bij de dag, want waar we morgen zullen zijn, we hebben nog geen idee! En slaapplek o.i.d. hebben we ook nog niet, we komen vanacht om 03.47 aan in Chumphon en dan gaan we maar eens verder kijken.
Maar deze korte tijd tussen bus en trein, kan even gebruikt worden om jullie allemaal een update te geven. Allereerst: Hier gaat alles goed!
We hebben de drukke stad bangkok met alle tuktuks, tempels en vriendelijke mensen, maar ook de stank verlaten en de afgelopen dagen hebben we doorgebracht op een floating guesthouse op de river Kwai, samen met een heleboel andere vakantiegangers en backpackers. O.a. 2 australiers ontmoet, en gelijk alvast een slaapplek geregeld voor als we in Brisbane zijn :)! Ons hutje bestond uit een bed, met een houten matras (zo voelde het althans), een' douche' (pisstraaltje en ijskoud) en een wc die je met emmertjes water moest doorspoelen en overal waren gekko's! Leuke beestjes overigens!
Tijdens deze dagen hebben we een luipaard van 8 maanden vastgehouden en tijgers geaaid (groot en klein). Dit laatste was overigens minder spectaculair als dat het klinkt. De grote zijn zwaar gedrogeerd en bewegen eigenlijk amper, de kleintjes niet, deze zijn vol activiteit maar zitten aan een lijntje vast en worden uitgelaten als honden. Ze worden getraind. De monniken doen dit, het zijn tijgers die uit het wild komen en daar gered worden en worden getraind. Maar we hebben er onze vraagtekens bij of dit echt klopt. Maar hoe dan ook, het was wel gaaf om zo dicht bij ze te komen en dat mee te maken.
Vanochtend hebben we met olifanten gezwommen! Echt ontzettend gaaf (nadat het spannende eraf was). We moesten op de nek van de olifant gaan zitten en dan ons vasthouden door onze handen op zijn hoofd te zetten. En dan een stijl stuk naar beneden, probeer het je eens voor te stellen, maar zo heel relaxt voelden we ons niet. Die beesten zijn groot! Daarna met ze het water in, de begeleiders roepten wat in het thais en de beesten gingen kopje onder met ons erbij op. Of schudden met hun hoofd zodat we eraf vielen (dat alles op commando). Met hun slurfen water in je gezicht blazen, op de olifanten staan, op de slurfen zitten, allerlei leuke dingen! Er tussendoor zwemmen en er weer proberen op te klimmen (wat een karwei!). Dit hebben we met z'n 4en gedaan, wij en de 2 australiers. Heel erg gaaf! We hopen dat we er zo wat foto's op kunnen zetten, zodat het voor jullie wat duidelijker wordt!
De duikcursus is ook inmiddels geboekt, vrijdag beginnen we ermee. Woensdag is er een fullmoonparty, die duurt van woensdagavond tot donderdagmiddag. We gaan proberen om deze mee te pakken, omdat alle backpackers en vakantiegangers daar zijn, maar we weten niet of we op tijd op dat eiland (Ko Pha-ngan)gaan zijn. Afhankelijk hoe snel 't reizen gaat en wat we tussendoor tegen komen.
Verder zijn we druk bezig met socializen, bier drinken met andere reizigers, ervaringen uitwisselen en tips ontvangen. Erg leuk dus!
De planning hier wisselt van dag tot dag, waarschijnlijk gaan we snel door naar Maleisie, omdat in Thailandde moeson met 1,5 week aankomt,en dan pakken we misschien nog een stukje Sumatra. Maar wie weet is Thailand nog erg leuk en blijven we hier nog wat langer. Of willen we niet weg uit Maleisie, we houden jullie in ieder geval op de hoogte.
Houden jullie ons ook op de hoogte van alles daar?
Liefs vanuit Thailand.
Getraind of niet.... het blijven wilde beesten. Lijkt me ongeloofelijk mooi om me te maken. En zoalng het lukt om met de dag te leven, komt het met de slaapplaatsen vast wel goed! Ben benieuwd naar alle volgende verhalen!
Hoi schatjes! Klinkt allemaal supergaaf! Succes en veel plezier met diven en alle andere dingen die jullie gaan doen. Groentes en dikke likken kassie en euri!!!!!!
Heej!!
Wat ontzettend gaaf en leuk om jullie verhaal te lezen!!!:D
Volgens mij komt dat half jaar wel goed.. Jullie leven al het relaxte leven, bij de dag en niet denken aan morgen;) hahaha!!
Met olifanten zwemmen... echt super gaaf!! Dat lijkt me ook wel wat;)
Nog heeel veel plezier en geniet er samen van!!
Kus Jess en groetjes van Rudie!;)
Heey nou jullie hebben niet stilgezeten de laatste dagen zie ik wel weer, gaaf man! Dat belooft wel weer wat voor de rest van het avontuur.
Groetjes uit Enschede!
Bart
Lievelingen! Leuk om te lezen waar jullie je allemaal mee bezig houden :) En dat terwijl jullie nog geen week weg zijn! Hier alles het zelfde, zomerfeesten waren vet, miste je wel. Nu zit ik in m'n kotje te kijken of 007 niet vermorzeld wordt onder een rotsblok. Ook leuk...
Superveel plezier nog en bottoms up!
X
He wereldburgers.
Allereerst goed om te vernemen dat het allemaal goed is gegaan met de reis en dat jullie je draai een beetje hebben gevonden.
Ja op een olifant zitten en dan het water in. Ik zie het helemaal voor mij.
Nou het begin is inder geval goed en wij hopen dat het zo voortvarend zal blijven gaan.
Kijk uit en doe voorzichtig en ga geen dingen doen die wij ook niet zouden doen.
Wij blijven jullie volgen.
Gr. Chris en Liranda
Schatten!
Wat een avonturen weer;) ben nu al dik jaloers haha!
ik zie het al helemaal voor me op zo'n olifant haha!
nou nu al weer benieuwd naar de volgende update;)!
Dikke kus
Waauw! Mooie verhalen hoor! :)
Jullie hebben het goed naar jullie zin dus.
En dat zal nog wel zo blijven denk ik met al die leuke vooruitzichten.
Veel plezier samen!
Liefs xx
Hoi luitjes!
Dat klinkt als een mega relaxed leven!
Haha en.. ehm.. kun je daar ook zwemmen met muizen? (is weer eens wat anders dan tijgers en olifanten). Dat lijkt me echt een aanrader voor jou Manon ;)
Veel plezier en avontuur gewenst!